Lihtne lugu

Olen alati imetlenud inimesi kes suudavad olla püsivad, algatusvõimelised ja originaalsed.
Justkui ise tunnen nendest omadustest kõige rohkem puudust. Mind on küll "süüdistatud" liiga kõrges enesekriitikas, kuid sellegipoolet võtkasin neid omadusi ämbriga juurde.

Teen seda mida tahaksin osata!

Monday, December 7, 2009

Õhtuleib




Olen ühe postituse võlgu, nimelt sai tehtud juba tükk aega tagasi lihtne õhtuleib, mida võiks soojalt lõpmatuseni süüa. Kuna õhtuaega vähe ja tühi kõht on alati see, mis tagant utsitab, siis ka seekord polnud mahti kerkimisega oodata. Ma tean et leiva ja saia küpsetamise põhireegel on- VARU AEGA, kuid kahjuks ei saanud ma seda seekord endale lubada.
Retsept:
400 ml vett
100 ml piima
1 pakk kuivpärmi
2 tl soola, 4 spl siirupit
2 osa täistera nisujahu + 1 osa tavalist nisujahu
2 spl oliiviõli
lisasin ka peotäis kreeka pähkleid ja peedihelbeid
Pane kaussi soe vesi, pärm, sool, siirup ja peedihelbed. Lase seista 15 min. Hakka lisama jahu. Esmalt võiksid lisada nt 2 kl täistera nisu ning siis 1 kl jahu. Kui segu on vedel lisa juurde nt 0,5 kl täistera ja 0,25 kl nisujahu. Sega nii vähe kui võimalik. Tainas peaks olema vormitav kuid mitte raske ja paks. Lase kerkida 1 h. Tõsta vormi või ahjuplaadile ning küpseta eelsoojendatud ahjus 40-50 min kuldpruuniks ca 200c juures. Ps! Kui küpsetad ahjuplaadil siis tainas valgub suht laiali, kuna tainas on peale kerkimist vedelam kui tavaliselt.

No comments:

Post a Comment