Retsept:
400 gr nisujahu
1/4 tl kuivpärmi
80 gr soola
300 ml värskelt pressitud porgandimahla
80 gr kreekapähkleid
100 gr tumedaid rosinaid
köömneid
Sega puulusikaga omavahel jahu, sool, pärm. Lisa porgandimahl ja sega ühtlaseks massiks, kui segu jääb liiga paksuks võid lisada paar spl vett. Sega juurde pähklid ja rosinad ning kata pealt kilega ja jäta sooja kohta kerkima 12-18 tunniks. Peale kerkimist sega tainas veelkord läbi ja vooli käte abil palliks. Puista päts üle rohke jahu (mina puistasin rukkijahu) ja köömnetega, kata rätikuga ja lase uuesti kerkida ca 2h.
30 min enne leiva ahju panemist tõsta ahju kaanega pott ja keera kuumus 250 kraadile. Peale 30 min tõsta kuum pott ahjust välja ja vala ettevaatlikult potti tainas. Kata pealt kaanega ja jäta 25 min ahju küpsema. Peale 25 min. võta potikaas pealt ja lase ahjus veel 20 min küpseda.
VALMIS!
Lase restil jahtuda. Pole sõnu, lihtsalt nii nii maitsev.
See tundub tõesti ahvatlev. Olen analoogset retsepti ingliskeelseis allikais kohanud - juba siis jäi silma.
ReplyDeletePanen igatahes kõrva taha!!