Retsept1
200 g juuretist
1,3-1,4 l sooja vett
300 gr rukkijahu
Sega koostised omavahel ja jäta 12-18 h sooja kohta. Mida rohkem seisab, seda hapum tainas.
Retsept 2
1,2-1,3 kg rukkijahu
100 ml suhkrut
50 ml tumedat suhkrut+ 50 ml linnasesiirupit
100 ml linnasejahu
4 tl soola
25gr värsket pärmi
Lahusta pärm koos suhkruga, lisa Retsept 1.Sega läbi. Nüüd lisa kõik teised komponendid. Sõtku. Kata pealt kilega ja tõsta sooja kohta 1 h kerkima. Kalla 3 vormi (mina tegin 2 vormi ja ühe pätsi) ja lase veel 30 min kerkida. Eelkuumuta ahi 250 kraadile. Tõsta vormid ahju ja küpseta 250 kraadi juures 20min, alanda kuumust 200-le ja küpseta 30-40 min. Tõsta restile jahtuma, kuid kata märja rätikuga.
No comments:
Post a Comment