Lihtne lugu

Olen alati imetlenud inimesi kes suudavad olla püsivad, algatusvõimelised ja originaalsed.
Justkui ise tunnen nendest omadustest kõige rohkem puudust. Mind on küll "süüdistatud" liiga kõrges enesekriitikas, kuid sellegipoolet võtkasin neid omadusi ämbriga juurde.

Teen seda mida tahaksin osata!

Monday, March 29, 2010

Rukkileib 3

Retsept1
200 g juuretist
1,3-1,4 l sooja vett
300 gr rukkijahu
Sega koostised omavahel ja jäta 12-18 h sooja kohta. Mida rohkem seisab, seda hapum tainas.
Retsept 2 
1,2-1,3 kg rukkijahu
100 ml suhkrut
50 ml tumedat suhkrut+ 50 ml linnasesiirupit
100 ml linnasejahu
4 tl soola
25gr värsket pärmi
Lahusta pärm koos suhkruga, lisa Retsept 1.Sega läbi. Nüüd lisa kõik teised komponendid. Sõtku. Kata pealt kilega ja tõsta sooja kohta 1 h kerkima. Kalla 3 vormi (mina tegin 2 vormi ja ühe pätsi) ja lase veel 30 min kerkida. Eelkuumuta ahi 250 kraadile. Tõsta vormid ahju ja küpseta 250 kraadi juures 20min,  alanda kuumust 200-le ja küpseta 30-40 min. Tõsta restile jahtuma, kuid kata märja rätikuga.

No comments:

Post a Comment