Lihtne lugu

Olen alati imetlenud inimesi kes suudavad olla püsivad, algatusvõimelised ja originaalsed.
Justkui ise tunnen nendest omadustest kõige rohkem puudust. Mind on küll "süüdistatud" liiga kõrges enesekriitikas, kuid sellegipoolet võtkasin neid omadusi ämbriga juurde.

Teen seda mida tahaksin osata!

Wednesday, February 24, 2010

Võileva sepik

Võtsin seekord ette Ameerika retseptide varasalme ja proovisin jälle midagi uut. Üllatus üllatus, tuli jälle välja. Kiita igaljuhul sain. Kuna lisasin ka maisitärklist, siis sepik oli imehästi lõigatav ehk hoidis vormi ja ei pudisenud süües käte vahel.
Retsept:
1 1/4 tassi  tulikuuma vett
1/4 tassi nisukliid
3/4 tassi rukkiteri
3 spl linnasejahu
1 1/2 tl soola
Sega kõik kokku ja jäta 15 min. jahtuma. Samal ajal sega kokku kuivained.
1 1/2 tassi nisujahu
 1 tass täisteranisujahu
2 spl maisitärklist
2 spl piimapulbrit
Lahusta 2 spl värkse pärm koos näpuotsa suhkru ja soolaga.
Tõsta kõik kogused kokku ja lisa 1/4 tassi siirupit

Sõtku 10 min ja jäta kiletatult 60 min. sooja kohta kerkima. Peale seda kalla tainas jahusele lauale ja rulli lahti. Et tekiks nt. 0,5 cm paksune ruut. Rulli tainas käte abil kokku ja  tõsta ahjuplaadile, kata rätikuga ja jäta veel 50 min. kerkima. Eelkuumuta ahi 240 kraadi juures 10 minutit ja tõsta päts ahju. Küpseta ca 15 min ja alanda kuumust 210-le. Küpseta veel 20-30 min. Mina pritsisin ahju aegajalt vett, et tekiks veeaur, mis tekitab sepikule mõnusa kooriku. Ahjust välja võttes kata sepik kindlasti niiske rätikuga.
 


No comments:

Post a Comment