Retsept:
1 1/4 tassi tulikuuma vett
1/4 tassi nisukliid
3/4 tassi rukkiteri
3 spl linnasejahu
1 1/2 tl soola
Sega kõik kokku ja jäta 15 min. jahtuma. Samal ajal sega kokku kuivained.
1 1/2 tassi nisujahu
1 tass täisteranisujahu
2 spl maisitärklist
2 spl piimapulbrit
Lahusta 2 spl värkse pärm koos näpuotsa suhkru ja soolaga.
Tõsta kõik kogused kokku ja lisa 1/4 tassi siirupit
Sõtku 10 min ja jäta kiletatult 60 min. sooja kohta kerkima. Peale seda kalla tainas jahusele lauale ja rulli lahti. Et tekiks nt. 0,5 cm paksune ruut. Rulli tainas käte abil kokku ja tõsta ahjuplaadile, kata rätikuga ja jäta veel 50 min. kerkima. Eelkuumuta ahi 240 kraadi juures 10 minutit ja tõsta päts ahju. Küpseta ca 15 min ja alanda kuumust 210-le. Küpseta veel 20-30 min. Mina pritsisin ahju aegajalt vett, et tekiks veeaur, mis tekitab sepikule mõnusa kooriku. Ahjust välja võttes kata sepik kindlasti niiske rätikuga.
No comments:
Post a Comment