Lihtne lugu

Olen alati imetlenud inimesi kes suudavad olla püsivad, algatusvõimelised ja originaalsed.
Justkui ise tunnen nendest omadustest kõige rohkem puudust. Mind on küll "süüdistatud" liiga kõrges enesekriitikas, kuid sellegipoolet võtkasin neid omadusi ämbriga juurde.

Teen seda mida tahaksin osata!

Monday, January 11, 2010

Õunamahlaga maitsestatud leib


Nii hea tunne on kui miski jälle õnnestub! Kasutasin seekord värsket pärmi ja kergitasin 2 tundi. Lisasin seekord juurde ka õunamahla ja peotäis kreekapähkleid, et maitse oleks täidlasem. Kasutasin taaskord rauast potti.




Retsept:
25 g pärmi
1 spl suhkrut
1 spl soola
250 ml sooja vett
100 ml õunamahla
2 spl linnasejahu
150 gr täistera jahu
Nisujahu (kahjuks siinkohal ei oska kogust öelda, sest lisasin tunde järgi. Ehk tainas peaks olema lihtsalt vormitav)

Lahusta pärm koos suhkru ja soolaga. Lisa soe vesi ja õunamahl. Nüüd sega puulusikaga juurde kõik kuivained. Piisab 2-3 min. segamisest. Puista üle täistera nisujahuga, raputa veel käega juurde jämesoola, kata kilega ja jäta 2 h kerkima. Peale 2 h keera ahju temp. 250 kraadile, tõsta ahju rauast pott koos kaanega ja jäta see sinna 30 minutiks. Ettevaatlikult eemalda pott ahjust ning vala tainas potti. Kata kaanega ja pane 20 min. ahju. Peale 20 min. eemalda kaas ja jäta veel 10-15 minutiks. Kui leib on pealt mõnusalt kuldpruun, siis kalla leib potist ahjurestile jahtuma. Lase korralikult jahtuda, siis ei jää leib nätske. Sobib suurepäraselt ka külmalt.

No comments:

Post a Comment