Monday, October 12, 2009
II Rukkileib
Minu teine leivategu. Esimesel korral õnnestus hästi, kuid midagi jäi nagu puudu. Seekord lisasin päevalilleseemneid, purustatud koriandriseemneid ja linnase siirupit, mis tõid esile väga hea maitse. Leib tuli kohev ja mahlane. Teen teinekordki!
Retsept:
Juuretis+
500ml käesooja vett
rukkijahu (silma järgi, et tuleks pannkoogi taignane kört)
soola (paar tl)+ linnase siirupit 100ml
Lase soojas kohas kiletatult ja teki sees kerkida 12h. Peale tekib kreemjas vaht. Kui mitte, lase veel seista või tõsta soojemasse kohta.
Peale seda lisa veel rukkijahu ning sõtku paar minutit. Tainas peaks olema vormitav, kuid mitte kõva. Lisasin soovi järgi erinevaid seemneid. Maitse järgi veel soola ja suhkrut.
Vormi kaks pätsi või aseta leivavormi, kata kilega ning lase seista 3-4 h. Tee terava noaga sisselõiked või näpuka kelmikad augud. Pritsi pealt veega ja pane eelsoojendatud ahju. Küpseta 20-15 min/ 250c+ 15-10 min/220c+ 15-10/200c+ 180c juures lõpuni ca 15 min.
Ahjust välja võttes määri pealt võiga ja kata pealt rätikuga.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment