Lihtne lugu

Olen alati imetlenud inimesi kes suudavad olla püsivad, algatusvõimelised ja originaalsed.
Justkui ise tunnen nendest omadustest kõige rohkem puudust. Mind on küll "süüdistatud" liiga kõrges enesekriitikas, kuid sellegipoolet võtkasin neid omadusi ämbriga juurde.

Teen seda mida tahaksin osata!

Thursday, June 4, 2009

I Rukkileib




2 pätsi
4-5 spl juuretist
1l käesooja vett
1,5 kg rukkijahu
200gr rukkiteri ( ei ole kohustuslik)
Soola, tumedat siirupit

Sega juuretis käesooja veega ja lisa pool jahukogusest. Kata kauss kile ja rätikuga ning jäta sooja kohta 10-12 h laagerduma. Sega juurde teine pool jahust ja sõtku korralikult. Vajadusel vähenda või lisa jahu juurde. Tainas peaks olema krgelt sõtkutav. Mida rohkem sõtkud, seda kohevam tuleb. Lisa vormidesse ja lase vormis veel 2 h kerkida rätiku all. Eelsoojenda ahi 200c, lisa veekauss ahjupõhja ja küpseta ca 50 min. kuni sisetemp. on 96c. Ehk mõnusalt kerkinud ja pealt kuldpruun. Ahjust välja võttes lase jahtuda.
Parim soojalt võiga!

No comments:

Post a Comment